dimecres, 24 de desembre del 2008

Bon Nadal

Detall del frontal de l'altar de Mosoll (XIII).
Museu Nacional d'Art de Catalunya

Ahir nit vaig escoltar al President de la Generalitat, José Montilla, demanar no tenir por per afrontar els reptes del futur incert. La seva demanda de no tenir por va connectar-me al text que escoltarem aquesta nit en la missa del Gall. És el mateix que diu l’àngel quan anuncia el neixament de Jesús als pastors: “no tingueu por”.

Voldria quedar-me amb el sentit d’aquesta crida. No hem de tenir por per afrontar el futur. Però per necessitem sentir-nos forts. És per això que prego que Jesús, que és el Messies el Senyor com cantarem aquesta nit, m’ajudi a no tenir quan la realitat es adversa. En cap cas, ha de ser una falsa resignació. Es esperar tenir la força interior per dominar aquesta realitat. I així participar en l’esperança que està dins d’aquesta realitat, sabent que moltes altres persones, participant en la comunió dels sants, han sabut esperar contra tota esperança quan totes les portes semblaven tancades.

En un dia com avui vull mostrar un exemple d’aquesta esperança difosa per la realitat. És el projecte Playing For Change: Song Around the World promogut per Mark Johnson y Jonathan Paredes. Es tracta d’una iniciativa que uneix la música de músics del carrer que no es coneixen i que es troben en diferents parts del món. Aquestes persones, desconegudes entre elles, s’uneixen al marge de les seves conviccions i creences per formar una sola música a favor d’un projecte comú: aportar fons per una fundació contra la pobresa. La gravació té un punt de transgressió creativa. Espero que pugueu fruir del vídeo amb la cancó Stand by me. Forma part de la meva felicitació de Nadal.

Bon Nadal amics i amigues


1 comentari: