diumenge, 19 d’abril del 2009

Richard Rogers: de la casa a la ciutat

A Caixa Fòrum de Barcelona hi ha una interessant exposició sobre l’obra de l’arquitecte britànic Richard Rogers. Es considera que aquest arquitecte és un humanista. Així ho demostra la seva voluntat de crear espais integradors de la diversitat i la complexitat de les societats modernes, a més del seu interès permanent de promoure noves formes de vida col·lectiva.

L’ús d’espais transparents i diàfans permet, per exemple, acostar l’activitat parlamentària dels diputats de l’Assemblea Nacional de Gal·les als visitants d’aquest parlament. Aquesta obra és una bona prova de l’esperit que anima a Richard Rogers.

Es pot llegir en el Manifest que emmarca l’obra de l’estudi de Rogers: “l’exercici de l’arquitectura és inseparable dels valors socioeconòmics dels individus que la realitzen i de la societat que la sosté. Com individus, tenim la responsabilitat de contribuir al benestar de la humanitat, de la societat a la qual pertanyem”. Segons diu el Manifest el seu objectiu és crear una obra beneficiosa per la societat.

El Manifest de l’estudi de Richard Rogers evidencia que encara són possibles uns projectes urbanístics i arquitectònics coherents, humanitzadors, estètics i amb capacitat d’aportar ordre, escala i bellesa a l’espai. Val la pena contemplar amb tranquil·litat aquesta exposició per tal de descobrir aquesta visió particular que demostra com es poden crear ciutats compactes basades en un disseny de qualitat, la inclusió social i la responsabilitat ambiental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada