dissabte, 9 de maig del 2009

Page Range

L’algorisme de Page Rank és el recurs emprat per Google a fi de classificar les pàgines i fer que, en una recerca, unes apareguin en primer lloc. Aquest algorisme calcula la importància de les pàgines segons el nombre de visites i els enllaços en les quals es relaciona. Evaluan també la importància de la pàgina que cita a una altre pàgina. Aquest algorisme és, en certa manera, com una votació de les altres pàgines d’Internet sobre la importància d’una pàgina en concret. En resum, pot considerar-se que el Page Rang indica la rellevància d’una pàgina.

Doncs bé, com que tinc vàries pàgines que m’interessava avaluar he aplicat aquesta indicador. Per contextualitzar el Page Rang també l’he aplicat a alguna pàgina política o d’algun medi de comunicació que he considerat que podien ser uns bons referents. El valor per cada pàgina està calculat de 0 a 10. Essent 10 el màxim valor. Els resultats trobat ordenats de major a menor són:

Casa Blanca 9
La Moncloa 8
Generalitat de Catalunya 8
Vaticà 8
Zenit (agència de notícies religioses) 8
El País 8
Religión Digital 6
Abadia de Montserrat 6
Fernández de la Cigoña 5
Baron Rampante 5
Arquebisbat de Barcelona 5
Arquebisbat de Tarragona 5
Laeto Animo 4
Vita Moleskine 4
Germinans Germinabit 3


Es sorprenent que algunes pàgines que jo creia que eren molt visitades, o al menys així ho diuen, tenen un Rang Page relativament baix. Mentre que dues pàgines fetes en català, Laeto Animo i la meva, Vita Moleskine, tenen un Rang Page acceptable. Espero que puguin anar millorant la seva posició gràcies als seus lectors. Germinans Germinabit està al final de la llista. Ranking que probablement seria més baix si no tingués les reiterades visites d’alguns curiosos del morbo eclesial.

2 comentaris:

  1. I com que sóc un dels morbosos que visito Germinans sense estar particularment en sintonia amb el tarannà ni amb les formes que gasten també et diré que el morbo es rebaixarà molt el dia que vegem nomenar el successor de l'actual arquebisbe de Barcelona, òbviament suposant que no ens morim abans ja que sobre això no cal dir que no hi ha cap certesa.

    Jo sincerament crec que el principal i únic objectiu d'aquest portal és fer campanya per aconseguir un nomenament episcopal que estigui en la seva línia, i és molt entretingut veure com promocionen a determinats bisbes i en canvi miren de desacreditar a qualsevol possible candidat que creguin que no estarà en la seva línia.

    ResponElimina
  2. Germinansgerminabit.org: 251.031 visitas
    jordilopezcamps.blogspot.com: 4.520 visitas

    Tira, Don Importante, decansa... en paz.

    ResponElimina