divendres, 14 de maig del 2021

Glosses per la vida quotidiana.

El seguiment de la causa de Jesús genera conflictes amb els poderosos del món. Aquests, per defensar els seus interessos no dubten en treure’s del damunt aquells qui els hi retreuen el seu poder. Fins i tot, poden fer-ho, emparant-se en el nom de Déu. No cal témer, l’esperit de la veritat està al costat dels perseguits per causa de la justícia. “Us he dit tot això perquè no sucumbiu en la prova. Us expulsaran de les sinagogues; més encara, ve un temps que els qui us matin es pensaran que donen culte a Déu” (Jn 16,1-2) 

Hi ha moments en la vida que ens trobem massa protegits o que protegim a altres persones fins l’extrem d’impedir que puguin créixer. Les persones protectores, per més que estiguin motivades per la bona fe, no ajuden al desenvolupament dels altres. Hem de saber estar al costat dels altres, facilitant que siguin elles mateixes les que escullin el camí a seguir i sense fer tuteles innecessàries. “Amb tot, us dic la veritat: us convé que me'n vagi, perquè, si no me'n vaig, el Defensor no vindrà a vosaltres; en canvi, si me'n vaig, us l'enviaré”. (Jn 15,7)

El coneixement és el resultat del procés d’aprenentatge. Per aprendre necessitem tenir una actitud positiva per aprendre, saber desaprendre allò que ens impedeix obrir-nos als nous coneixements i emprar fonaments d’aprenentatge sòlids. “Encara tinc moltes coses per dir-vos, però ara us serien una càrrega massa pesada. Quan vingui l'Esperit de la veritat, us conduirà cap a la veritat sencera” (Jn 15,12-13)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada