divendres, 27 de maig del 2022

Glosses per la vida quotidiana

En alguns moments, els cristians podem recollir la incomprensió de la societat. Si som coherents amb les nostres conviccions i actuem d’acord amb elles podem trobar que una part de la societat no ens comprengui i, en determinades circumstàncies, ens pugui ser hostil. Si ens passa això, hem de percebre que no estem sols perquè formem part d’una comunitat de vida unida per l’amor. “Us exclouran les sinagogues. Més encara: ve el moment que els qui us matin es pensaran fer un homenatge a Déu. Tot això ho faran perquè no han conegut ni el Pare ni a mi” (Jn 16,2-3 

L’art de viure ens demana constantment discernir els esdeveniments a fi de poder actuar correctament. Les persones som limitades per tenir el coneixement ple. Enfront de practicar una moral de la situació hi ha l’alternativa de tenir uns principis capaços d’orientar-nos sobre el que cal fer. Aquesta actitud exigeix construir aquests principis i saber practicar el discerniment per tal d’orientar el nostre comportament. Hem d’obrir-nos a rebre la veritat que dona sentit a tot plegat i ens aporta pau al nostre esperit. “L’Esperit de la veritat, us guiarà cap al coneixement de la veritat sencera” (Jn 16,13) 

¿Què és la veritat? Ara que se’n parla tant de les fake news, aquesta pregunta esdevé plenament actual. Però, així i tot, no sabem que és la veritat. No tenim respostes certes a la pregunta. Hi ha moltes persones que pretenen guiar-nos pel camí de la veritat. Però, de tot el que es proposa, m’interessen aquelles respostes que m’ajuden a descobrir allò que ajuda a trobar el sentit de la vida. Aquesta veritat allibera i reconforta. “Quan vindrà el Defensor, l’Esperit de veritat, us guiarà cap al coneixement de la veritat sencera” (Jn 16,13)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada