dijous, 20 de setembre del 2012

Notícia absurda


Alguns mitjans de comunicació han estat explicant que s’ha trobat un papir copte del segle IV, on es llegeix “Jesús els digué, la meva esposa”. A partir del que explicà la seva descobridora han sorgit infinites especulacions. La més obvia, que Jesús estava casat, que la seva dóna era Maria Magdalena, que tenia seguidores femenines o que en el segle IV hi havia un debat feminista al sí de l’Església catòlica. És curiós com els elaboradors de la notícia van més enllà del que diu la persona que presentà el fragment del papir.

La professora Karen L. King, de l’escola de teologia d’Harvatd, advertí amb insistència que el fragment no ha de ser considerat una prova que Jesús, la persona, estigués realment casat. King advertí que tota la literatura cristiana anterior al fragment guarda silenci sobre aquesta qüestió. El que no entenc és que la mateixa professora afirmi que és el primer text conegut de l'antiguitat que suposadament mostra a Jesús parlant de la seva "esposa", i perquè proporciona nova evidència que ja entre els primers cristians existia una forta controvèrsia sobre el celibat o el matrimoni de Jesús i, en conseqüència, sobre el camí que havien de prendre els seus seguidors.

Trobo absurd que d’un tros de papir tret del seu context pugui fer-se tantes conclusions i de tanta transcendència. Aquesta notícia em recorda la que sortí fa pocs anys de la suposada tomba de Jesús i dels seus. Després de molts dies de repetir la notícia, ningú més n’ha parlat. Tot plegat, una notícia absurda més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada