divendres, 4 de setembre del 2020

Glosses per la vida quotidiana

 Cada dia moltes persones, en diferents llocs de la societat, denuncien les situacions injustes, ens proposen camins per transformar les estructures socials que creen desigualtat i són font d’opressió, i treballen a favor de la justícia. Aquestes persones, moltes d’elles sense rellevància social, són treballadores constants per canviar el món. Obrim el cor per acollir el seu testimoniatge. “Arribà al seu poble i instruïa la gent a la sinagoga. Ells se n'estranyaven i deien: D'on li vénen, aquesta saviesa i aquests miracles que fa?¿No és el fill del fuster?” (Mt 13,54-55)

 Necessitem escoltar veus que ens facin parar l’atenció quan parlin perquè ens diguin coses intel·ligents. Paradoxalment, en l’època de les comunicacions hi ha molt soroll de missatges, però pocs d’ells diuen paraules sensates. “Després va baixar a Cafarnaüm, població de Galilea, i els dissabtes hi ensenyava. La gent estava admirada de la seva doctrina, perquè parlava amb autoritat” (Lc 4,31-32)

 Vivim per ser feliços i fer feliços als altres. Estimar a les altres persones significa comprometre’ns a favor de la justícia que repara les desigualtats que marginen i segreguen. “El Senyor m’ha enviat a portar la Bona Nova als desvalguts, a proclamar als captius la llibertat” (Lc 4,18)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada