divendres, 10 de setembre del 2021

Glosses per la vida quotidiana

No hem de renunciar a situar les persones, el seu bé, la seva felicitat, el seu benestar, la seva llibertat i pau per damunt de qualsevol llei i norma. Aquestes s’han fet per facilitar el bé, la felicitat, el benestar, la pau i altres principis que fan possible la dignitat de la vida humana. Oblidar això, és estar presoner de l’observació de la norma a banda de qualsevol altre consideració. “Llavors Jesús els digué: Us vull fer una pregunta. Què és permès en dissabte: fer el bé o fer el mal, salvar una vida o deixar-la perdre?” (Lc 6,9)

Davant el brogit de la quotidianitat, no res millor que saber fer silenci. Quedar-se en silenci ajuda a escoltar el nostre interior i comprendre’ns millor. Hem de buscar estones per estar amb nosaltres mateixos, perquè això ens ajuda a poder escoltar millor als altres. Especialment aquells que necessiten ser escoltats.“Jesús se n'anà a la muntanya a pregar, i va passar tota la nit pregant a Déu” (Lc 6,12)

La festivitat del naixement de la benaurada Verge Maria, festivitat de les dites Marededeus trobades, dona peu a reflexionar sobre els noms . En un temps de noms de pila força estranys, exòtics o incomprensible, no és fútil reivindicar els noms que fan viva una tradició, ens recorden d’on venim i evoquen exemples plens de virtuts. Desvincular-nos d’aquesta història comuna, desorienta i ens empobreix com a poble. La verge concebrà i tindrà un fill, i li posaran el nom d'Emmanuel, que vol dir «Déu amb nosaltres” (Mt 1,23)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada