divendres, 26 de novembre del 2021

Glosses per la vida quotidiana

La generositat fa més joioses les relacions humanes i ens dignifica. Compartir el que tenim és una manera concreta de manifestar l’estima pels altres. Quan som generosos manifestem la nostra benvolença i humanitat. No es tracta de repartir allò que ens és sobrer, sinó donar allò que tenim perquè les altres persones en puguin fruir. “Llavors Jesús alçà la vista i veié gent rica que tirava les seves ofrenes a la sala del tresor. Va veure també una viuda molt pobra que hi tirava dues petites monedes de coure, i digué: Us asseguro amb tota veritat que aquesta viuda pobra ha tirat més que tots els altres. Tots aquests han donat el que els sobrava; ella, en canvi, ha donat el que necessitava, tot el que tenia per a viure” (Lc 21,1.4) 

Hem de saber confiar en la solidesa de les conviccions, les idees, els principis i els valors, i desconfiar de la majestuositat d’algunes de les obres humanes. Hi ha la temptació d’enlluernar-nos en la sumptuositat dels béns terrenals sense adonar-nos del seu caràcter evanescent. Abandonem les obres efímeres i conreem els valors de l’esperit. “Alguns parlaven del temple i de com estava decorat amb pedres precioses i amb ofrenes votives. Jesús digué: De tot això que veieu, vindran dies que no en quedarà pedra sobre pedra; tot serà enderrocat” (Lc 21,5-6) 

Si estem convençuts del que creiem no hem de dubtar en donar-ne testimoni en qualsevol circumstància. No serà sempre fàcil i, en més d’una ocasió, caldrà vèncer moltes dificultats, proves, traïcions i solituds. Algunes persones, fins i tot, poden perdre la vida per ser conseqüents. Sense arribar a aquesta situació, hem de saber ser testimonis en la vida quotidiana de tot allò que creiem i sentim. “Serà una ocasió de donar testimoni. Estigueu decidits a no preparar-vos la defensa: jo mateix us donaré una eloqüència i una saviesa que cap dels vostres adversaris no serà capaç de resistir o de contradir” (Lc 21,13-15)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada