dijous, 21 de juny del 2012

Els catalans musulmans condemnen els atemptats de Nigèria


Els cristians del nord de Nigèria segueixen estan sacsejats i copejats amb explosions de bombes dels terroristes jihadistas islàmics de Boko Haram. El diumenge passat, cristians de cinc diferents esglésies de Kadunaal nord del país foren afectats per les explosions de bombes quan es reunien per exercir la seva llibertat religiosa de culte dominical, amb el resultat de més de 31 morts i diversos ferits. Aquest és el tercer diumenge que els cristians són assassinats mentre celebren el culte a les seves esglésies. Prèviament, Boko Haram havia reivindicat els atemptats de cristians justificant les seves accions per la voluntat d’introduir la llei islàmica a Nigèria, especialment en la part nord.

Els cristians de Nigèria són uns cristians màrtirs. A l’audiència general d’ahir, Benet XVI demanà el cessament immediat de violència a Nigèria. El Papa ha reiterat la seva preocupació per les dificultats que es troben moltes comunitats cristianes en països islàmics. En una línea semblant, s’han expressat els catalans musulmans agrupats a l’Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT). En un comunitat de premsa aquesta associació ha manifestat la que  “condemna enèrgicament els atemptats suïcides contra les esglésies cristianes. Volem remarcar des d’UCIDCAT, que els continus atacs, el terror, la crueltat i l'absolut menyspreu per la vida de la secta Boko Haram, no poden estar justificats per cap religió o fe. D'aquesta forma, reafirmem el nostre total rebuig a qualsevol acte d'intolerància, extremisme i terrorisme. Des d’UCIDCAT volem Fer una crida a la germanor islamo-cristiana”.

Aquest comunicat mostra la voluntat que té UCIDE-CAT, com altres associacions musulmanes de Catalunya, de construir una vida pròpia de l’Islam allunyada de dependències o lligams a corrents polítiques properes a l’islamisme radical. Per això aquests catalans musalmans volen manifestar la seva solidaritat “amb tots aquells que son perseguits o discriminats per motius de la seva religió, en qualsevol lloc del món i sigui quina sigui la seva religió, i transmetre el nostre més sincer condol i condolences a les víctimes i les seves famílies”. Penso que cal donar a conèixer aquest comunicat ja que ell ajuda positivament a tenir una altra imatge de l’Islam català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada