dissabte, 24 de novembre del 2018

Glosses per la vida quotidiana


Viure comporta saber estar en la vida. Les nostres relacions amb els altres han d’estar presidides per la senzillesa. És bo evitar els afanys de protagonisme o de lluïment. Sovint, aquestes actituds humilien a les persones que ens envolten. Siguem servicials i discrets. “Totes les generacions em diran benaurada, perquè el Senyor ha mirat la petitesa de la seva serventa” (Lc 1,38).

La felicitat no acostuma estar allí on se’ns diu a través dels missatges publicitaris o les cròniques de societat glamurosa. Cada persona tenim un camí cap a la felicitat que passa per la seva recerca sincera en el cor. L’amor generós ens ajuda a obrir els ulls per entendre on es troba la nostra felicitat. “Tant de bo haguessis conegut avui on es troba la teva felicitat !. Però els teus ulls no són capaços de veure-ho” (Lc 19,42)

El cristianisme està força desprestigiat en la societat contemporània. La secularització ha afavorit aquesta situació, però també hi han contribuït la connivència d’alguns sectors eclesials amb els poders més opressors de la societat i la percepció de pèrdua d’autenticitat del seu missatge d’alliberament i salvació. “Jesús anà al temple i es posà a treure els venedors. Els deia «L’Escriptura diu: “La meva casa serà casa d’oració”. Però vosaltres n’heu fet una cova de lladres» Cada dia ensenya en el temple” (Lc 19,45-47)


1 comentari: