divendres, 9 de novembre del 2018

Glosses per la vida quotidiana


L’amor és gratuïtat. Hem d’estimar sense esperar res a canvi. Si cerquem la recompensa, aquesta actitud fomenta l’egoisme i no ajuda a purificar el cor. L’amor generós, altruista i desinteressat ens salva de les temptacions de ser el centre de la vida o de l’univers. Ser despresos també en l’amor és el camí a la felicitat. “Quan facis una festa, convida-hi pobres, invàlids, coixos i cecs. Feliç de tu, llavors, ja que ells no tenen res per a recompensar-te, i Déu t'ho recompensarà quan ressuscitin els justos! (Lc 14, 13-14)”.

La pregària, els moments quotidians de silenci i repòs interior, ens ajuden a trobar el sentit del que fem. També ens permeten obrir el cor a la comprensió d’allò que la raó no pot donar-hi resposta. Les dificultats del dia a dia podem entendre’s i transformar-se a la llum de la contemplació de les paraules que són font de pau i serenor per l’esperit. “Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats; jo us faré reposar, diu el Senyor”. (Mt 11,28)

El sentit de propietat de les coses o el mateix lligam afectiu a moltes d’elles poden ser una dificultat per estar disponibles per acollir i servir als altres. Hem d’aprendre a ser més despresos dels bens materials que poden empresonar la nostra voluntat i enterbolir la nostra prioritat d’estimar. “Ningú de vosaltres no pot ser deixeble meu si no renuncia a tot el que té” (Lc 14,33).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada