dimecres, 20 de febrer del 2019

Aportacions per renovar l’esperit


El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos.

Renunciar al món és abans que res la renúncia a la pròpia voluntat” Thomas Merton El camino monástico pàg 162 

Els monjos, al meu entendre, no en tenim cap d’espiritualitat pròpia, tal com s’entén ara aquesta paraula. Vet ací la dificultat. El monaquisme és una proposta integral de vida en Crist, que és allò que ha de viure qualsevol cristià batejat. El monaquisme no persegueix cap finalitat específica, fora de viure a les mateixes arrels l’evangeli de Jesús de Natzaret” Notes d'espiritualitat monàstica cistercenca, Fra Lluís Solà, monjo del Monestir de Poblet 22 maig 2009.

“El pluralisme no s’oposa a la unitat, en realitat és un factor de creativitat.” G. Roger Scchutz, Prior de Taizé. Paraules pronunciades a Montserrat el 28 de febrer de 1972

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada