divendres, 20 de setembre del 2019

Glosses per la vida quotidiana


Les persones som febles. Ben segur que tenim bons propòsits, però sovint defallim. Hem de reconèixer que necessitem d’ajuda espiritual per vèncer les debilitats interiors que ens fan vulnerables. Ens cal ser humils i acceptar humilment que necessitem aquest suport per no defallir.

“Escolteu la meva veu suplicant,
quan uns crido auxili
amb les mans alçades vers el santuari”
Salm 27

Hem de saber viure la vida, fer-ho amb alegria i responsabilitat. Hem d’estendre aquesta vivència a les persones que ens envolten i procurar que tothom ho pugui fer. No podem entristir-nos o estar malhumorats pels esdeveniments, hem de tenir la fortalesa interior per vèncer allò que es pugui fer afectar la joia de viure. “Jo he vingut perquè les ovelles tinguin vida, i en tinguin a desdir” (Jn 10,10)

Els poderosos de la societat procuren desacreditar, desprestigiar i denigrar, a les persones que qüestionen el seus privilegis i injustícies. El poder, sigui quin sigui el seu origen tendeix a perpetuar-se procurant neutralitzar amb violències, mentides o persecucions les veus crítiques. “Perquè ha vingut Joan Baptista, que no menja pa ni beu vi, i dieu: "Té el dimoni"; 34 ha vingut el Fill de l'home, que menja i beu, i dieu: "Aquí teniu un golut i un bevedor, amic de publicans i pecadors” (Lc 7,33-34)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada