dimecres, 25 de setembre del 2019

La manipulació cognitiva de C’s


Operació Judas. Nom ben curiós donat per la Guardia Civil per detenir nou persones a Catalunya relacionades amb el moviment independentista. Desconec el perquè d’aquest nom, però ben segur que no es cap casualitat. Ben curiosa la celeritat i diligència preventiva de la benemèrita en aquest cas. Els comunicats oficials transmeten que la seva agudesa investigadora ha servit per evitar atemptats de conseqüències irreparables, però no deixa de ser paradoxal que els cossos policials espanyols fossin incapaços de detectar l’escamot gihadista de Ripoll, tot i tenir l’imam en nòmina, que atemptà l’any 2017 a la Rambla de Barcelona. No deixa de ser sorprenents aquestes contradiccions de tal manera que a partir d’elles poden sorgir tota mena d’especulacions.

Les especulacions i no certeses estan a la base de l’atestat de la Guardia Civil per justificar les detencions. Poques hores després, el que semblava una imminent acció violenta dels independentistes s’ha aigualit. No hi ha explosius, ni voluntat de  rebel·lió ni sedició. La gravetat s’ha anat diluint. Veurem en que queda tot després dels interrogatoris. Pot ser hi ha sorpreses. Però, és igual. El relat ja estava construït i els polítics piranyes s’hi han llançat ràpidament per amplificar-lo als quatre vents. C’s, amb Lorena Roldán al Parlament de Catalunya i, simultàniament, l’Albert Rivera i Inés Arrimades a Vic, han volgut treure rèdit d’aquest relat. Sense escrúpols, sense respectar el record de les víctimes de l’atemptat a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, han manipulat, tot i més, per associar l’independentisme amb l’horror de la violència d’ETA.

Les paraules, amb fotografia inclosa, de Lorena Roldán, al Parlament de Catalunya mereix la total reprovació moral, per descomptat, però també alguna actuació política i jurídica. El que ha fet avui Lorena Roldán hauria de ser suficient per reprovar-la com a diputada. Ha traspassat tots els límits de la decència. La seva intervenció parlamentària és pròpia d’una persona malèvola. Les seves afirmacions i insinuacions  només les pot dir una persona dolenta, insidiosa i maligna. Perquè només una persona que representa la maldat humana és capaç de manipular el dolor del terror d’ETA per treure rèdit polític per condemnar els independentistes. Lorena Roldán, igual que el seus correligionaris a Vic, han gestionat la seva comunicació per provocar una associació cognitiva desajustada de la realitat amb l’únic objectiu de generar odi contra l'independentisme en general. El que han dit i fet els diputats de C’s és atiar l'odi aprofitant les relacions cognitives que provoquen al veure les imatges de Vic o fer una roda de premsa en aquesta ciutat. La subtil estimulació cognitiva de l’odi hauria d’estar tan perseguit com els actes tangibles derivats del propi odi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada