divendres, 26 d’abril del 2024

Glosses per la vida quotidiana

 En temps de moltes incerteses i bastants desassossecs les persones volem, a més de sentir-nos consolats, trobar respostes que ens permetin entendre el que està passant i ens ajudin a construir el futur. La vida és un trànsit ple de moments que necessiten ser compresos i discernits. No sempre tenim la llum suficient per saber què hem de fer i com ho hem de fer. Per això té sentit demanar un guiatge de cor per poder trobar el camí a seguir perquè la nostra vida tingui sentit i tinguem la pau interior que ens permet ser persones lliures.

"Envieu-me la llum i la veritat;

que elles em guiïn,
que em duguin a la muntanya sagrada
al lloc on residiu"
(Salm 43/42,3)

 El seguiment de la causa de Jesús és estimar als altres sense restriccions. Aquesta causa és fer justícia a favor dels pobres i els oprimits, els que estan exclosos i pateixen, els marginats i els situats a la perifèria de la societat. La força per seguir el camí de la causa de Jesús neix de l’experiència interior que brolla de l’experiència de la trobada personal amb ell. La pregària contemplativa del Jesús ressuscitat ajuda a descobrir aquest camí. “Estigueu en mi i jo en vosaltres. Qui està en mi i jo en ell dona molt de fruit” Jn 15,5

Per vèncer velles inèrcies que ens limiten, cal aprendre a renunciar a algunes coses. Sense adonar-nos-en, podem estar atrapats per creences, pensaments i rutines que empresonen la ment. Cal néixer de nou. Hem de saber morir al que és vell per tal d’assolir fites superiors, plenes de vida nova, diferents que ens obrin a l’esperança. "Si el gra de blat, quan cau a terra, no mor, queda sol, però si mor, dona molt de fruit". (Jn 12,24)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada