dimarts, 1 de gener del 2013

La pau, un principi moral fonamental


He trobar força encoratjador el missatge de Benet XVI en la Jornada Mundial de la Pau d’aquest 1 de gener de 2013. Pel Papa cada nou any porta amb si l'esperança d'un món millor. Transcorreguts 50 anys del Concili Vaticà II, que ha contribuït a enfortir la missió de l'Església al món, és encoratjador constatar que els cristians, com a Poble de Déu en comunió amb ell i caminant amb els homes, es comprometen en la història compartint les alegries i esperances, les tristeses i angoixes, anunciant la salvació de Crist i promovent la pau per a tots.

¿Què cal fer en aquest temps caracteritzat per la globalització i sagnants conflictes, i per amenaces de guerra?. Benet XVI afirma que “cal un compromís renovat i concertat en la cerca del ben comú, del desenvolupament de tots els homes i de tot l'home. Causen alarma els focus de tensió i contraposició provocats per la creixent desigualtat entre rics i pobres, pel predomini d'una mentalitat egoista i individualista, que s'expressa també en un capitalisme financer no regulat. A part de les diverses formes de terrorisme i delinqüència internacional, representen un perill per a la pau els fonamentalismes i fanatismes que distorsionen la veritable naturalesa de la religió, cridada a afavorir la comunió i la reconciliació entre els homes”.

Malgrat tot aquesta situació existeixen nombroses iniciatives de pau que enriqueixen el món i són testimoni de la vocació innata de la humanitat cap a la pau. “El desig de pau és una aspiració essencial de cada home, i coincideix en certa manera amb el desig d'una vida humana plena, feliç i assolida”. Per Benet XVI “el desig de pau es correspon amb un principi moral fonamental, a saber, amb el dret i el deure a un desenvolupament integral, social, comunitari, que forma part del disseny de Déu sobre l'home. L'home està fet per a la pau, que és un do de Déu”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada