divendres, 24 d’abril del 2020

Glosses per la vida quotidiana


La situació que estem vivint ens ajuda a recuperar temps per nosaltres mateixos i poder revisar pausadament el que som, què fem i cóm ho fem. És un temps propici per proposar-nos esmenes pregones que ens ajudin a viure de manera diferent, en relació a nosaltres i en la manera com ens relacionem amb les altres persones. Aprofitem aquests moments per convertir el nostre cor. “Ningú no pot veure el Regne de Déu si no neix de dalt. Li diu Nicodem: «Com pot néixer un home que ja és vell? És que pot entrar altra vegada a les entranyes de la mare i tornar a néixer?» Jesús respongué: «T’ho ben asseguro: ningú no pot entrar al Regne de Déu si no neix de l'aigua i de l'Esperit»”. (Jn 3,3-5)

L’egoisme anul·la la solidaritat humana. L’afany d’acumular individualment les riqueses ens fa insensibles a les necessitats de les altres persones. Aquest tancament corrou el caràcter i envelleix l’esperit. El camí per rejovenir-nos, per nàixer de nou, és compartir allò que tenim amb convenciment i alegria. “La multitud dels creients tenia un sol cor i una sola ànima, i cap d'ells no considerava com a propis els béns que posseïa, sinó que tot estava al servei de tots” (Ac 4,32)

La veritat ens fa lliures. Està en la veritat és un decisió personal. Hi ha que volen viure en la foscor i actuen d’acord amb aquesta decisió. Però, la llum que ajuda a entendre el sentit de la vida només pot venir del camí de la veritat. Els que obren malament estan en la foscor, mentre que fe el bé, estimar als germans és viure en la veritat. “Tots els qui obren el mal tenen odi a la llum, i no s'acosten a la llum perquè quedarien al descobert les seves obres. Però els qui viuen d'acord amb la veritat s'acosten a la llum perquè es vegin les seves obres, ja que les fan segons Déu”. (Jn 3, 20-21)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada