diumenge, 26 d’abril del 2020

Vetlla de confinament de la Mare de Déu de Montserrat


Demà és la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat. Avui, des del meu confiament he repetit la tradicional Vetlla de la Mare de Déu, com a signe de comunió en esperança amb la comunitat de monjos i amb totes aquelles persones que confien en la protecció de Verge bruna. En aquest vetlla he escrit aquestes variacions lliures de la visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat del bisbe Josep Torres i Bages.

I Verge Prodigiosa, tron pudíssim on reposà l’eterna Saviesa quan vingué al món a ensenyar el camí de salvació, aconseguiu per als vostres catalans aquella fe que enfonsa les muntanyes, omple les valls i fa planer el camí de la vida. Mare de tots, ajuda’ns a superar les adversitats, especialment a qui pateixen les greus conseqüències de la crisi de la pandèmia del Coronavirus i de tots aquells infortunis que manlleven l’esperança.

II Mare castíssima, mirall de puresa, flor de les verges, que portareu al món el bàlsam de incorrupció, Jesús fill Déu, obteniu-nos l’honestedat dels costums públics. Vetlla per la honestedat dels nostres polítics i servidors públics, així com per la bona responsabilitat social dels empresaris i l’ètica dels comunicadors socials. Ajuda’ls a buscar la veritat i la concòrdia

III Profetessa admirable, que beneíreu i lloàreu l’Etern més que no pas totes les jerarquies angèliques plegades, feu que sigui desterrat d’aquest poble vostre l’esperit de maledicció i de blasfèmia. Ajuda’ns a ser bones persones, amables i acollidors dels nostres germans emigrants, refugiats i exiliats. Recordat d’aquells fills de Catalunya que estan a la presó o l’exili per defensar democràticament el dret a decidir.

IV Rosa de caritat, foc que sense consumir escalfa, traieu de Catalunya l’esperit de discòrdia, i ajunteu tots els seus fills amb cor de germans. Mare protectora vetlla per la convivència en pau i harmonia dels catalans, que les discrepàncies ens facin créixer en saviesa, però mai en enfrontaments.

V Santa engendradora de l’Etern, filla del vostre fill, feu que mai no es desfaci aquest poble català que Vós espiritualment engendrareu. Mare bondadosa vetlla perquè el poble català no renunciï mai a ser sobirà, defensi la seva identitat i preservi la seva llengua.

VI Verge poderosa, forta i generosa en l’amor, des del vostre alt castell de Montserrat, defenseu d’enemics espirituals i temporals tota la terra catalana que teniu encomanada. Verge amorosa, ensenyeu-nos a estimar al proïsme, que la por no empresoni els nostres cors i allibereu-nos dels prejudicis.

VII Senyora de Montserrat, que acolliu les pregàries dels fidels que diàriament venen a venerar-vos, aconseguiu per les ciutats, viles i pobles de Catalunya una pau cristiana i perpètua, i un futur ple de justícia i cohesió social. Mare de Déu de Montserrat doneu la fortalesa als homes i dones que aquests dies vetllen pel nostre benestar, ajudeu-los a no defallir i que nosaltres sapiguem expressar-los el nostre agraïment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada