divendres, 22 de maig del 2020

Glosses per la vida quotidiana


Estem cridats a ser testimonis de la veritat. Aquesta veritat és molt més que no dir mentides. La veritat està relacionada amb tot allò que dóna sentit a la vida. La veritat neix de l’amor entre les persones. Tothom que estima dóna testimoni de la veritat. “Quan vingui el Defensor, l'Esperit de la veritat que procedeix del Pare i que jo us enviaré des del Pare, ell donarà testimoni de mi” (Jn 15,26)

Les persones som limitades per tenir el coneixement ple. Pensem que sabem el sentit de tot, però sovint descobrim que ens falta prou saber per trobar la veritat que il·lumina amb coneixement. Hem d’obrir-nos a rebre la veritat que dóna sentit a tot plegat i ens aporta pau al nostre esperit. “Quan vingui l'Esperit de la veritat, us conduirà cap a la veritat sencera” (Jn 16,13)

Han d’haver-hi principis sòlids i estables que ordenin la vida de les persones. Són els referents que permeten contrastar les nostres actuacions, verificar la coherència del que fem i donar-nos la pau interior de que fem el que és el més adequat. Hi ha una veritat que és comuna associada al mateix fet d’existir i la seva acceptació és irrenunciable. “Quan vingui l'Esperit de la veritat, us conduirà cap a la veritat sencera” (Jn 16,13)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada