dimarts, 19 de maig del 2020

La persecució de la fe bahà’í al Iemen


La comunitat bahà’í de Barcelona denuncia la situació en que es troben els membres de la seva comunitat al Iemen. Expliquen que en els darrers anys les autoritats a Sana'a han perseguit als membres de la fe bahà’í. Una persecució que ha significat confiscacions de béns, extorsions financeres, arrestos, detencions arbitràries, empresonaments, tortures i sentència de mort.

Els representants de la comunitat bahà’í de Barcelona expliquen que el 25 de març 2020, a la ciutat de Sana'a, al Iemen, el Mahdi al-Mashat, President de Consell Polític Suprem va anunciar l'alliberament de tots els presoners de la fe bahà'í, així com l'indult per Hamed bin Haydara, la sentència de mort del qual havia estat confirmada uns dies abans per un tribunal d'apel·lacions a Sana'a. Hamed bin Haydara, membre de la comunitat bahà’í estava acusat de voler destruir l’islam. La comunitat internacional bahá'í va acollir amb satisfacció aquest anunci i va demanar l’alliberament immediat d’ Hamed bin Haydara. Els sis bahá'ís que haurien de ser alliberats, havien estat empresonats injustament a Sana'a durant anys sobre la base de les seves creences religioses i acusats  d’una sèrie de càrrecs sense fonament.

Els bahà’ís es queixen que ja han passat més de 40 dies des de l'anunci del President de Consell Polític Suprem, decretant l'alliberament de tots els presoners bahá'ís i l'indult per al Hamed bin Haydara, però aquest encara no s’ha dut a terme i es desconeix la sort d'aquestes persones. La comunitat bahá'í de Catalunya, com la de la resta de l'Estat, vol donar a conèixer aquests fets, i demana la solidaritat i el suport de persones i d’institucions per fer arribar a les autoritats iemenites la preocupació i la condemna dels actes abusius comesos contra la comunitat bahá'í d’aquell país i instar-los a complir el promès alliberament incondicional de tots els presoners bahá'ís. La comunitat bahà’í del Iemen, malgrat el terrible conflicte civil al Iemen, s'ha negat a posicionar-se al costat d'un grup o un altre. Al contrari, s'han esforçat per servir a totes les persones i treballen per la regeneració de societat iemení sense exclusions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada