divendres, 24 de maig del 2024

Glosses per la vida quotidiana

La raó ens il·lumina per comprendre moltes coses, però no tot s’explica per la raó. Hi ha una part de la vida que l’experimentem interiorment, de de la profunditat del que som. Allí descobrim la importància de la vida interior que ens infon l’alè que ens sosté. És l’esperit el que ens reconforta i ens ajuda a comprendre el sentit de la vida. “Quan vindrà l’Esperit de veritat, us guiarà cap el coneixement de la veritat sencera” (Jn 16,13)

Moltes persones estem preocupades per aconseguir ser importants en la vida, ser dels primers i rebre el reconeixement dels altres. D’alguna manera ens preocupem per adquirir notorietat i reconeixement. Això pot arribar a crear malestar i enuig si no ho assolim. ¿Això és realment el que cal? La pau interior, no es troba en l’aparença externa, en l’aquiescència dels altres, sinó en l’obertura i l’estimació als altres als quals ens hi fem pròxims."Pel camí havien discutit quin d'ells seria el més important. Aleshores s'assegué, cridà els dotze i els digué. "Si algú vol ser el primer, ha de ser el darrer i el servidor de tots" (Mc 9,35)

A més de la temptació de voler sobresortir per sentir-nos importants, les persones estem temptades en caure en el sectarisme o l’exclusivitat. De pensar que ell i els seus són els únics que tenen la veritat, que saben el que cal fer o que són els portadors de la salvació eterna. Quan en realitat, la veritat està difosa entre tots i és la suma de moltes petites veritats construïdes a partir de compartir experiències. Els cristians no tenim ni el monopoli de la veritat ni del bé. En la societat hi ha moltes persones i iniciatives que són exemples de veritat i bé. Hem de saber descobrir els signes dels temps que són la mostra d’aquestes realitats perquè elles són també evidències del que creiem. “Mestre, n'hem vist un que es valia del teu nom per a treure dimonis i hem mirat d'impedir-ho, perquè no és dels qui venen amb nosaltres. Jesús respongué: No li ho impediu. Ningú que en nom meu faci miracles no podrà després malparlar de mi. Qui no està contra nosaltres, està amb nosaltres” (Mc 9, 38)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada