diumenge, 1 d’abril del 2012

Trobada dels joves musulmans de Catalunya

Ha tingut lloc la 5ena Trobada dels Joves Musulmans de Catalunya. El tema d’aquest any era El desenvolupament humà i la joventut. Diversos experts han dissertat a un ampli públic de joves sobre l’assertivitat, la confiança, la creativitat o el camí de l’èxit positiu. En un auditori del CCCB abarrotat, en el qual els homes es seien en un costat i les dones, la immensa majoria amb mocador en un altre; només els convidats trancaven aquest ordre peculiar de gènere. Han estat intervencions orientades a transmetre que, malgrat la crisi, hi ha moments d’oportunitat que cal aprofitar per guiar el desenvolupament humà.

Algunes de les intervencions han senyalat que la crisi va més enllà dels aspectes econòmics i que mostra la falta de valors humans arrelats a l’experiència religiosa. La convivència, s’ha dit, és la base de la felicitat. Per això cal preocupar-se per les relacions entre les persones. En algun moment, al parlar de les identitats i referents personals, algun dels ponents ha demanat no avergonyir-se d’aquells elements que reforcen la identitat personal perquè la convivència es basa precisament en el respecte d’aquesta identitat.

Es cert que s’han parlat de moltes coses. Probablement el temps, sempre limitat, ha impedit aprofundir algunes qüestions. Per exemple, atès el caràcter de la trobada, s’hauria pogut vincular l’asservitat amb la convivència en la línia de trobar espais cívics comuns des de la diferència. Tasca que comporta identificar i respectar els elements que defineixen la singularitat d’una societat i que són superiors a les particularitats de les religions. Qüestió que, per altra banda, permetria construir les virtuts públiques a partir de les morals particulars. Important reflexió que encara es troba en els seus inicis en l’àmbit de les trobades dialogal entre les religioses. En aquest 5è encontre s’han aportat algunes idees que caldrà seguir reflexionant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada