dissabte, 1 de setembre del 2018

Aportacions per renovar l’esperit


El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos.

Aquest poble m’honora de llavis, però el seu cor es manté lluny de mi. (Mc 7:6)

El monestir té com a finalitat establir un projecte de vida cristià que condueixi al monjo a la plena realització personal amb Déu. (De la conferència "Sant Benet: una veu del segle VIè que parla a la societat actual" del P. Josep M. Soler, Abat de Montserrat)

L'autoritat, que està al servei del "creixement" o desenvolupament de cada monjo i del conjunt de la comunitat (segons l'arrel llatina de la paraula: "augere"), és atorgada a l'abat per la comunitat: és ella qui l'elegeix. (De la conferència "Sant Benet: una veu del segle VIè que parla a la societat actual" del P. Josep M. Soler, Abat de Montserrat)

Quan es prega cal el coratge de la fe: confiar que el Senyor ens escolta. (Tuit del pap Francesc del 3 de novembre de 2017)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada