divendres, 26 d’abril del 2019

Glosses per la vida quotidiana


No hem de tenir por en anunciar la resurrecció. És proclamar que l’amor venç tot egoisme. L’estimació és la llum que il·lumina la foscor de l’individualisme i el desinterès per l’altre. L’amor no pot morir si el cuidem, si l’alimentem en el nostre cor; llavors la mort no té cap poder sobre ell. Quan estimem ho veiem tot diferent i la mirada esdevé diàleg misericordiós. “No tingueu por. Ameu a dir als meus germans que vagin a Galilea i que allà em veuran” (Mt 28,10)

Sabem que l’amor venç la mort per més incomprensible que sembli. Segurament, en un primer moment, no he entenem perquè la tristor de la mort impedeix comprendre aquesta novetat. Cal deixar-se transformar pel nou sentit que dóna l’amor. Cerqueu allò que és de dalt, on hi ha el Crist assegut a la dreta de Déu; estimeu allò que és de dalt. (Col 3,1-2)

Costa entendre com l’amor pot vèncer la mort, però aquest enteniment s’adquireix per la via de l’experiència més que per la raó pura. Són les vivències les que permeten raonar la força de l’amor i llavor tot es fa diàfan a la nostra comprensió. “Si que us costa entendre. Quins cors tan indecisos a creure tot allò que havien anunciat els profetes” (Lc 24, 25)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada