dimarts, 31 de desembre del 2019

Fi d'any

S’acaba l’any i s’obren molts desitjos per el proper any vinent. Sembla que aquest moment sigui màgic, fins el punt que fos possible transformar els balanços de les calamitats de l’any que es deixa al darrera en oportunitats pel nou any. Però, en bona mesura haurà de ser així. Aquest nou any serà diferent, i esperem que millor, si cadascú de nosaltres hi posem de la nostra part perquè tot vagi bé. Ni podem ser indiferents ni passius davant dels problemes d’un món que lluita per vèncer-los.

Ahir, el President de la Generalitat, va proposar que l’any 2020 fos l’any de la democràcia retrobada perquè els catalans volem governar-nos sota tres grans principis: democràcia, diàleg i drets humans. I, tot seguit afegí, que el nostre país té problemes de drets, de benestar, de progrés i de justícia que cal resoldre pensant en les generacions futures i no pas en les pròximes eleccions. Val la pena anar en aquest sentit. Més enllà del nostre país petit, provoca esglai la globalització del terror, la violència i el poc respecte a la dignitat humana. Hi ha una regressió de la democràcia, en la consideració dels drets humans i la justícia econòmica, social i ecològica.

Durant l’any 2020 hem de saber descobrir totes les oportunitats per capgirar el sentit de moltes coses que no ens agraden, discriminen o marginen a moltes persones. Hem de convertir aquestes oportunitats en realitats de transformació i canvi. Podrem canviar la societat a partir del compromís constant de les persones. No és suficient protestar, tancar-se en el mal humor o estar permanent enfadats amb el món. Cal ser optimistes i actius en la construcció de la justícia i pacificar els conflictes. Que tingueu un bon any 2020.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada