divendres, 27 de desembre del 2019

Glosses per la vida quotidiana


Estem vivim el temps de Nadal. Aquest esdeveniment, per més conegut que sigui, ens aporta la novetat de la vinguda d’un nen que ve a renovar el sentit de l’existència humana. Hem d’obrir el nostre cor per acollir la novetat del naixement de Jesús i el que significa per la vida de cadascun de nosaltres. “Mira, sóc a la porta i truco. Si algú escolta la meva veu i obre la porta, entraré a casa seva i soparé amb ell, i ell amb mi” (Ap 3,20).

Hem celebrat el Nadal. El dia comença a vèncer la foscor de la nit. Amb el Nadal hem recordat el naixement d’un infant que esdevingué testimoni de la saviesa de Déu. En ell reposà l’Esperit de Déu: esperit de saviesa i d’enteniment, esperit de consell i de valentia, esperit de coneixement i de reverència.

“Per l'amor entranyable del nostre Déu,
ens visitarà un sol que ve del cel,
per il·luminar els qui viuen a la fosca,
a les ombres de la mort,
i guiar els nostres passos
per camins de pau”.
(Lc 1, 78-79)

L’anunci joiós del naixement de Jesús dóna sentit a la nostra esperança. Sabem que l’encarnació de Déu il·luminarà als que viuen a la fosca. Jesús ens revelarà l’amor de Déu i ensenyarà el camí que porta a la vida plena. “Déu ha manifestat la seva gràcia, que és font de salvació per a tothom i que ens ensenya a abandonar la impietat i els desigs mundans per viure en aquest món una vida de sobrietat, de justícia i de pietat, mentre esperem que es compleixi la benaurada esperança, que es manifesti la glòria del gran Déu i salvador nostre Jesucrist”. (Tt 2,11-13)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada