divendres, 31 de gener del 2020

Glosses per la vida quotidiana


Un dels problemes dels cristians és la dificultat de transmissió de la fe. Els tradicionals mecanismes per transmetre la fe no són convincents. L’individu modern necessita un discurs sobre la fe comprensible i uns testimoniatges que fonamentin la raó de l’esperança cristiana. Cada cristià ha d’assumir que pot evangelitzar a partir del que és i fa. “Crist no em va enviar a batejar, sinó a anunciar l'evangeli, però sense recórrer a un llenguatge de savis, perquè la creu de Crist no perdi la seva força” (1 Co, 17).

En aquests moments de grans canvis necessitem escoltar persones sàvies i entenimentades. Els seus judicis seran justos i les seves paraules ens donen llum per seguir el nostre camí cap una societat fonamentada en la justícia, la fraternitat i la pau.

“Qui venera el Senyor es comporta així
i qui es fa seva la Llei obté la saviesa.
La Saviesa surt a trobar-lo com una mare,
l'acull com una esposa encara verge.
L'alimenta amb el pa de la intel·ligència
i li dóna a beure la seva mateixa aigua.
Si es recolza en ella no trontollarà,
si s'hi agafa fort no quedarà defraudat”.
(Sir 1-4)

La majoria de persones sabem quin és el camí que cal seguir per trobar sentit a la vida, la felicitat i la pau interior. Però no sempre hi fem cas. Estem massa sovint atrapats per les seduccions del món, les preocupacions materials o les cobejances que ens distreuen. Cal preparar el cor per acollir i atendre les paraules que són font de vida. “Els altres són els de la llavor sembrada enmig dels cards; aquests són els qui escolten la paraula, però les preocupacions d'aquest món, la seducció de les riqueses i les altres cobejances els envaeixen i arriben a ofegar-la; per això no dóna fruit”. (Mc 4,18-19)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada