divendres, 19 de juny del 2020

Glosses per la vida quotidiana


El cristianisme conté una proposta per humanitzar la societat. L’amor ho transforma tot. Hem de saber estimar a qui ens vol fer mal i aprendre a tornar bé per mal. La noblesa del cor humanitzat és la capacitat d’amor sense restriccions i perdonar a qui ens vol fer mal. “No us hi torneu, contra el qui us fa mal. Si algú et pega a la galta dreta, para-li també l'altra” (Mt 5,39)

L’amor cristià és una aposta radical d’humanització de la societat. Tothom ha de ser estimat per ell mateix, al marge del què fa. Es pot condemnar contundentment les actuacions de les persones, però aquestes han de ser compreses, respectades i tractades amb misericòrdia. Els conflictes han de tractar-se amb amor, no amb esperit de venjança. “Ja sabeu que es va dir: Estima els altres , però no estimis els enemics. Doncs jo us dic: Estimeu els vostres enemics, pregueu pels qui us persegueixen. Així sereu fills del vostre Pare del cel, que fa sortir el sol sobre bons i dolents i fa ploure sobre justos i injustos. Perquè, si estimeu els qui us estimen, quina recompensa mereixeu?” (Mt 5,43-46)

Les persones hem d’actuar fent el bé, fent-ho des del convenciment del cor. Hem de ser sincers amb nosaltres mateixos i quan fem el bé ho hem convençuts de la gratuïtat de l’amor, cercant el millor per les altres persones i no buscant la nostra satisfacció personal. “Mireu de no fer el que Déu vol només perquè la gent us vegi, ja que així no tindríeu cap recompensa del vostre Pare del cel” (Mt 6,1).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada