divendres, 26 de maig del 2017

Glosses per la vida quotidiana

Si en alguns moments les dificultats de la vida podem fer-nos sentir que estem sols o abandonats, la realitat no és així. Si obrim l’esperit a l’amor, a la mateixa vida, descobrirem com som estimats i trobarem la força interior que brolla de l’experiència d’estimar. Per afrontar les dificultats de la vida hem d’estar confiats en la força de l’esperança de qui no es rendeix. “Quan vindrà el Defensor que jo us enviaré quan seré amb el Pare, l’Esperit de la veritat que prové del Pare, donarà testimoni de mi i vosaltres, que sou amb mi des del principi també en donareu testimoni” (Jn 15,26-27)

La fidelitat no és una virtut massa preuada en el nostre temps. Es diu que vivim en la societat líquida perquè tot s’esvaeix i s’escola ràpidament pel forat de la història. Les idees no perduren i els individus són mudables segons els seus interessos. Fins i tot l’amistat, pot variar segons convingui. Enfront d’aquest situació és bo vindicar la fidelitat com a virtut que aporta sentit a la vida. “Enalteixo el vostre nom, perquè estimeu i sou fidel” (Salm 137)

¿Què és la veritat? Ara que se’n parla tant, se’ns diu que estem al temps de la postveritat, no tenim resposta certa a la pregunta. Hi ha moltes respostes que pretenen guiar-nos per el camí de la veritat. De totes, m’interessa aquella que m’ajudi a descobrir el sentit de la vida. Aquesta  veritat allibera i reconforta. “Quan vindrà el Defensor, l’Esperit de veritat, us guiarà cap al coneixement de la veritat sencera” (Jn 16,13)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada