dilluns, 14 de gener del 2019

Aportacions per renovar l’esperit


El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos.

“A mida que la Paraula ens va fent penetrar el Misteri de Jesucrist, va evangelitzant de mica en mica la nostra personalitat i creant-hi una llibertat interior cada vegada més gran”. (P. Abat Josep Mª Soler, 28 de juny de 2013).

“Una ètica de vertader progrés vetlla pel benestar de tota vida humana, especialment per la dels més fràgils, la d’aquelles persones que, per si soles, no poden subsistir”. (Francesc Torralba, Avui, 26 d’abril de 2014).

“Disposem-nos, doncs, d’una vegada, a seguir el Verb, cerquem aquest repòs, refusem la riquesa i l’abundància en la vida pressent” (Dels sermons de sant Gregori de Nazianz, bisbe).

Algunes  actituds que ens ensenyen els Mags:

1) Cercar permanentment: és possible trobar el signe indicador del que he de fer. Els mags van veure l'estrella.

2) Seguir la Llum: la moció interior, el que eixampla l'ànima, allò en el que se sent força i pau suficients. Els Mags van seguir la llum que els va conduir fins a Betlem.

3) Tenir en compte les mediacions, fins i tot aquelles que semblen estranyes i paradoxals, però que es poden convertir en indicadores del camí a seguir. Herodes es va convertir en mediació paradoxal que va orientar als Mags.

4) Adorar: com a gest amorós, filial, amical, possibilitat d'expressar la vocació essencial de l'ésser humà. Els Mags prostrats van adorar Jesús en braços de Maria.

5) Compartir: la generositat, el regal, la sensibilitat, donen possibilitat de fer créixer la fe, que es manifesta en donació. Els Mags van oferir els seus dons al Nen.

6) Augmentar la bellesa: or, encens i mirra, símbol de lloança, esplendor, harmonia, gratuïtat que fan de l'existència grata i entranyable. "La riquesa que s'ha regalat a l'Infant de Betlem s'adequa a tothom i tots la necessitem com el pa. El que treu la bellesa a un nen, per convertir-lo en alguna cosa útil, no l'ajuda, sinó que li causa dany: li treu la llum sense la qual tots els càlculs són freds i es converteixen en res "(Benet XVI).

7) Obeir: encara que costi despulla del camí conegut, de la seguretat acostumada, de la convivència amb les persones estimades. Els Mags es van tornar a la seva terra per un altre camí” (anònim, 7 de gener).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada