divendres, 25 de gener del 2019

Glosses per la vida quotidiana


Vivim en el món i no renunciem a fer-ho amb totes les seves conseqüències, però no per això hem de compartir els valors que són presentats com els majoritaris o dominants. En lloc d’aquests, podem proposar-ne  i viure’n  uns altres d’alternatius que considerem més plens d’humanitat i útils per millorar la societat. “Jo els he confiat la teva paraula, però ara el món els odia, perquè no són del món, com jo tampoc no en sóc. No et demano que els treguis del món, sinó que els preservis del Maligne. Ells no són del món, com jo tampoc no en sóc. Consagra'ls en la veritat, que és la teva paraula.” (Jn 17,14-17)

Les persones hem de ser més flexibles en els nostres judicis i entendre, com a criteri general de valoració, que, per sobre de qualsevol llei o norma, sempre hi ha les persones, la seva dignitat i consideració. Aquesta hauria de ser la guia que orientés la nostra consciència, en lloc del compliment rígid de les normes. “El repòs del dissabte ha estat fet per a l’home, no l’home per al repòs del dissabte” (Mc 2, 27)

Per sort de tots, a la societat hi ha persones justes, bones de cor i que fan el bé. Hem de agrair-los el que són i fan. Gràcies a ells o elles seguim confiant en que el món pot ser més just i les persones poden viure-hi dignament i en pau.“Els justos resplendiran com la llum del firmament, els qui hauran conduit el poble pel bon camí brillaran com els estels per sempre més”. (Dn 12,3).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada