dimarts, 5 de març del 2019

Demà comença la Quaresma


Demà comença el temps de Quaresma. Temps que la litúrgia catòlica convida a revisar el que fem i penedir-nos en el cas de no haver obrat guiats per l’amor als altres i no ser sol·lícits a les seves necessitats. El penediment es complementa amb una reparació. La tradició catòlica ha presentat la Quaresma com un moment de sacrificis personals exemplificats en dejunis i prohibicions de certs plaers mundans. Convido a llegir i meditar, intentant veure com ho podem viure cadascú, un text del profeta Isaïes que la litúrgia catòlica proposa avui com una de les lectures que ajuden a comprendre el verdader sentit del temps quaresmal.

“El dejuni que jo aprecio, ¿us penseu que és posar-se de dol durant un dia, abaixar el cap com un jonc, i ajeure's en la cendra vestit de sac? ¿D'això en dieu un dejuni, un dia agradable al Senyor? L'únic dejuni que jo aprecio és aquest: Deixa anar els qui has empresonat injustament, deslliga els qui tens sotmesos al jou, allibera els oprimits, fes a miques els jous de tota mena. Comparteix el teu pa amb els qui passen fam, acull a casa teva els pobres vagabunds, si algú no té roba, vesteix-lo; no els defugis, que són germans teus. Llavors esclatarà en la teva vida una llum com la del matí, i es tancaran a l'instant les teves ferides; tindràs per avantguarda la teva bondat, i per rereguarda, la glòria del Senyor. Quan invoquis el Senyor, ell et respondrà, quan cridis auxili, ell et dirà: "Aquí em tens."

Si no intentes de fer caure els altres, ni els assenyales amb el dit pronunciant un malefici, si dónes el teu pa als qui passen gana i satisfàs la fam dels indigents, s'omplirà de llum la teva foscor, i el teu capvespre serà clar com el migdia. En tot moment el Senyor et conduirà, en ple desert saciarà la teva fam; et farà fort i vigorós, seràs com un hort amarat d'aigua, com una font inestroncable. Reconstruiràs les ruïnes antigues, edificaràs sobre els fonaments de les generacions passades, i et diran restaurador de muralles, reparador de cases derruïdes” (Is 58,5-12)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada