divendres, 22 de març del 2019

Glosses per la vida quotidiana


Hi ha una regla d’or que no podem oblidar: no fer als altres el que no volem que ens facin. Cert. Hem de preguntar-nos quins són els criteris que ens mouen en les nostres relacions amb les altres persones. ¿Podem ser més cursos, més amables, més comprensius? ¿Que hem de fer per ser més generosos i més compassius?. “Doneu, i us donaran: us abocaran a la falda una bona mesura, atapeïda, sacsejada i curulla fins a vessar. Tal com mesureu sereu mesurats” (Lc 6, 38).

Hem de ser persones esperançades perquè tenim confiança en que, tard o d’hora, la justícia i la veritat resplendiran més que les desigualtats, opressions i mentides. Per més que la realitat sembli negar l’esperança hem de mantenir-nos fidels als nostres principis i conviccions sense defallir. “Contra tota esperança esperà” (Rm 4,18)

Gràcies a la política les societats poden articular les solucions als seus problemes. Però la política també és una font de poder i un instrument al servei dels interessos particulars, en lloc del bé comú. Els polítics haurien de ser servidors de tots i un exemple per la convivència. “Qui vulgui ser important enmig vostre, que es faci el vostre servidor,  i qui vulgui ser el primer, que es faci el vostre esclau” (Mt 20, 26-27).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada