divendres, 3 de maig del 2019

Glosses per la vida quotidiana


¿Què ens aporta consol quan els esdeveniments ens inquieten? ¿on troba repòs el nostre esperit quan els fets ens intranquil·litzen? Hem de saber espigolar entre diferents propostes per quedar-nos amb allò que ens aporta pau interior i ens reconforta. “Veniu a mi, tots els qui esteu cansats i afeixugats, jo us faré reposar” (Mt 11,28)

Segur que en més d’una situació hem sentit la força interior de l’esperit. Són moments en els quals experimentem que tenim una seguretat que neix des de dins i ens permet afrontar algun repte important de la vida. Hem de saber alimentar i cuidar la nostra vida espiritual per rebre el do d’aquest impuls. “El vent bufa allà on vol; en sents la remor, però no saps d'on ve ni on va. Així mateix passa amb el qui neix de l'Esperit” (Jn 3,8).

Les nostres obres donen testimoni del que som i quins són els principis que ens sostenen. Tots ells il·luminen i guien el que fem. Són els nostres punts de referència i contrast per saber el que està bé o malament. “Quan la llum ha vingut al món, els homes s'han estimat més la foscor que la llum, ja que les seves obres eren dolentes. Tots els qui obren el mal tenen odi a la llum, i no s'acosten a la llum perquè quedarien al descobert les seves obres” (Jn 3,19-20)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada