dilluns, 6 de gener del 2014

S’entornaren per un altre camí

Avui és el dia de Reis, l’Epifania. Un dia màgic per les il·lusions dels nens i nenes. Gràcies a la solidaritat de moltes persones tots els infants han pogut tenir el seu regal,. Pot ser no el desitjat, però sí que han pogut participar de la joia del dia de Reis. També els grans haurem tingut algun detall que ens recorda que avui és un dia lluminós i festiu. Com ho és també la litúrgia cristiana d’aquesta festa. L’Epifania ens presenta a Jesús com una força lluminosa que atrau i transforma a qui el troba.

El gran regal d’aquest dia és aquest trobament amb Jesús. Acollir-lo, reconèixer la seva gràcia ens agermana com a fills del mateix Pare. Amb Jesús neix la fraternitat humana. La seva llum il·lumina el que l’enteniment humà no comprèn totalment: tots som germans i ens d’estimar com a tals. L’Epifania ens mostra uns reis, persones sàvies i poderoses, que són convocades a anar a l’encontre de Jesús tal com profetitzà Isaïes: “els pobles s’acosten a la teva llum, els reis busquen la claror de la teva albada” (Is 60, 3)


La trobada amb Jesús transforma i modifica els plans de cadascú tal com ho experimentaren els reis que “s’entornaren al seu país per un altre camí”. Perquè la trobada amb Jesús canvia els plans personals i orienta a cercar la justícia i la veritat, a estimar als pobres i als humils a viure una vida nova i diferent. Així es canta en el salm responsorial del dia d’avui “Déu meu, dóna al rei el teu dret, / dóna-li la teva rectitud. / Que governi amb justícia el teu poble, / que sigui recte amb els humils. / Que les muntanyes duguin pau al poble, / que li duguin benestar els turons. / Que els humils es vegin emparats, / i salvats els fills dels pobres. / Que desfaci els opressors! (Sal 72,1-4) . Aquest és el regal que desitjo per a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada