divendres, 14 de febrer del 2020

Glosses per la vida quotidiana


Les persones hem de comportar-nos èticament. Cada dia tenim moltes oportunitats per adoptar actituds ètiques. Si ho fem serem testimonis d’una alternativa a l’egoisme i individualisme del nostre temps. Serem llum que il·lumina en la foscor del nostre temps.

Si dónes el teu pa als famolencs
i satisfàs la fam dels indigents,
llavors la teva llum
s'alçarà en la foscor,
el teu capvespre
serà clar com el migdia”.

Is 58,10

En moltes ocasions, la inèrcia de fer les coses tal com s’ha fet sempre ens impedeix adonar-nos que por fer-se diferent, probablement millor. La tradició pot arribar a ofegar l’obertura del cor i la ment a noves maneres de pensar i actuar. “Així, amb la tradició que us aneu transmetent, invalideu la paraula de Déu. I de coses com aquesta, en feu moltes” (Mc 7,13).

Les persones no ens contaminem per les coses que puguem prendre o per les coses que emprem, llevat dels aliments perjudicials per la salut. No són els instruments en sí el que ens perjudiquen, sinó la maldat que puguem tenir en el cor. El mal no està en les coses, sinó en el cor de les persones. És el cor el que cal sanar. “No hi ha res del que entra a l'home des de fora que el pugui fer impur; només allò que surt de l'home el fa impur” (Mc 7, 15)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada