divendres, 21 de febrer del 2020

Glosses per la vida quotidiana


El testimoniatge de l’amor cada dia és la millor presentació dels valors que creiem. No calen més manifestacions o signes extraordinaris. Els signes del Regne són els compromisos de cada persona que diu seguir la causa de Jesús. No hi ha lloc als prodigis, sinó a la presència d’una vida coherent amb uns valors que són font de vida. “Per què demana un senyal, la gent d'aquesta generació? Us asseguro que no els serà donat cap senyal” (Mc 8,12)

Hi ha moments que els nostres judicis estan condicionats per prejudicis o estereotips. Aquests determinen els nostres pensaments i ens impedeixen entendre els signes que posa davant la nostra mirada. Hem d’obrir el cor i el pensament per mirar i entendre la realitat amb criteris renovats. “¿Encara no compreneu ni enteneu? ¿És que el vostre cor està endurit? 18 ¿Teniu ulls, i no hi veieu, orelles, i no hi sentiu?” (Mc 8,17-18)

Els comportaments identifiquen a les persones. El que fem és una finestra oberta al nostre cor. No podem dissimular els nostres actes perquè cada un d’ells parlen amb fets i no paraules.

Senyor, qui podrà estar-se a casa teva?
Qui podrà viure a la teva muntanya santa?
El qui obra honradament,
practica la justícia
i diu la veritat tal com la pensa.
Quan parla no escampa calúmnies,
mai no fa mal al proïsme
ni carrega a ningú res infamant.

(Salm 15,1-3)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada