La crisi del sostre de despesa del govern de Barak Obama ha tornat a posar d’actualitat el Tea Party. Un grup de 30 congressistes d’aquesta formació tenen aturada tota l’administració nord-americana i afecta les finances mundials. L’entesa bipartidisme nord-americà, sempre emergent en moments de crisi, ha quedat bloquejat per la continuada obstinació del sector ultraconservador dels republicans. Aquest grup polític, ultraconservador en política i fonamentalista en l’àmbit de la religió motiven les seves actuacions polítiques sobre la base religiosa.
El Tea Party es comporta sempre com un partit bàsicament antisistema. Estan contra l’actual sistema polític nord-americà perquè el consideren massa sensible i assertiu a les demandes socials la qual cosa resta recursos que la iniciativa privada podria emprar per dinamitzar, amb més eficiència, la societat. La política del Tea Party està en contra de qualsevol iniciativa orientada a ampliar els drets cívics. Considera que s’ha anat massa lluny en el reconeixement dels drets socials i polítics. Políticament estan en contra del sistema polític de nord-americà perquè consideren que ha portat a la decadència de la societat. Com a grup polític adopten comportaments messiànics; creuen que la seva missió es demostrar les contradiccions polítiques i socials de Nord-Amèrica i proposar-se com a salvadors - redemptors de la situació.
La majoria dels membres del Tea Party provenen del fonamentalisme cristià. Les seves líders visibles, Michele Bachmann, que aspira a la nominació com a candidata del Partit Republicà, i l’antiga candidata Sarah Palin, esmenten sovint que fan el que fan perquè Déu els hi ha manat. Afirmen constantment que Déu està al seu costat i inspira la seva política. El fonamentalisme cristià ha trobat en el Tea Party l’instrument polític per articular la seva visió ultraconservadora del món. Com molt bé recordava avui el periodista Juan M. Hernández Puértola a La Vanguardia davant la insistència del Tea Party de que Déu està al seu costat, és bo recordar el que digué el republicà Abraham Lincoln la qüestió “no és a quin costat està Déu, sinó que nosaltres estiguem al seu costat”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada