dissabte, 7 de juny del 2014

Lladres de l’energia

El Dalai Lama, persona sàvia des de la seva pràctica budista, considera que hi ha una sèrie de situacions que poden considerar-se lladres de l’energia persona. A continuació enumero aquests lladres moderns de l’energia.

1 - Deixa anar a persones que només arriben per compartir queixes, problemes, històries desastroses, por i judici dels altres. Si algú busca un pot per fer les seves escombraries, procura que no sigui en la teva ment.

2 - Paga els teus comptes a temps. Alhora cobra a qui et deu o tria deixar-ho, si ja és impossible cobrar.

3 - Compleix les teves promeses. Si no has complert, pregunta't per què tens resistència. Sempre tens dret a canviar d'opinió, a disculpar, a compensar, a re-negociar i a oferir una altra alternativa per realitzar una promesa no complerta; encara que no com a costum. La forma més fàcil d'evitar el no complir amb alguna cosa que no vols fer, és a dir no des del principi.

4 – Elimina, en el possible, i delega aquelles tasques que no prefereixes fer i dedica el teu temps a fer les que sí gaudeixes.

5 - Dóna't permís per descansar si estàs en un moment que ho necessites i dóna’t permís per actuar si estàs en un moment d'oportunitat.

6 - Tira, aixeca i organitza, res et pren més energia que un espai desordenat i ple de coses del passat que ja no necessites.

7 - Dóna prioritat a la teva salut, sense la maquinària del teu cos treballant al màxim, no pots fer molt. Pren-te alguns descansos.

8 - Enfronta les situacions tòxiques que estàs tolerant, des de recuperar un amic o un familiar, fins tolerar accions negatives d'una parella o un grup; pren l'acció necessària.

9 - Accepta. No és resignació, però no hi ha res que et faci perdre més energia que el resistir i lluitar contra una situació que no pots canviar.


10-Perdona, deixa anar una situació que t'estigui causant dolor, sempre pots triar deixar el dolor del record.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada