dimarts, 19 d’abril del 2016

Els ideòlegs de la barbàrie - I

La barbàrie moderna és el terror d’Estat Islàmic. Aquests salafistes gihadistes defensen una lectura fonamentalista de l’islam. És la seva i pretenen que sigui assumida com a pròpia per la resta de musulmans. El pensament d’aquest fanàtics islamistes és el resultat de lectures forçades dels textos islàmics i interpretacions rígides de la tradició musulmana. Al darrera de tot aquest procés de progressiva deriva bàrbara d’aquest salafisme gihadista hi ha un grup de pensadors que, a través dels seus escrits, han esdevingut doctrina indiscutible d’aquestes propagandistes del fanatisme i del terror.

Entre ideòlegs d’aquesta barbàrie salafista gihadista destaquen, entre altres. En primer lloc, Abu Bark al Naji autor del llibre La gestió de la barbàrie, escrit, probablement entorn a l’any 2000 i publicat a internet l’any 2004. La veritable identitat Abu Bakr al Naji seria Abu Jihad al-Masri, tot i que aquest probablement amaga una altra identitat, ja que aquest nom vol dir simplement “pare de la lluita” i al Masri significa “l’egipci”. La identitat real  que podria ser la de Muhammad Khalil al-Hakaymah. Abu Bark al Naji probablement era el cap dels mitjans de comunicació i la propaganda d’Al Qaeda, i podria ser també el cap d'operacions externes d’aquest grup.

Abu Bakr al Naji escriví diversos llibres i fulletons sobre el tema de la gihad. Un d’ells Mite de la il·lusió (2006) és una anàlisi de la comunitat d'intel·ligència nord-americana. Al setembre d'aquest mateix any publicà un breu article titulat Cap a una nova estratègia en la resistència contra l'ocupant publicat a internet. En aquest assaig, manté que cal seguir fent operacions a gran escala contra els nord-americans a l'Iraq i els israelians a Palestina, també proposa emprendre la gihad individual o de petits grups especialitzats en violència de baixa intensitat contra les "forces d'ocupació". Abu Bakr al Naji proposà en diverses ocasions, a fi d’impactar en l’opinió pública i causar un gran desànim, efectuar decapitacions o operacions que puguin provocar grans baixes de musulmans innocents.

El llibre bàsic de Abu Bark al Naji és  La gestió de la barbàrie. La proposta central d’aquest llibre és la necessitat de tenir una estratègia per establir un califat islàmic. Aquesta estratègia, proposa Naji, ha de tenir l’objectiu de crear un clima de violència i ressentiment contra els musulmans que permeti crear un clima de reclutament de gihadistes i la produir màrtirs de l’islam. Naji suggereix que una guerra de posicions a llarg termini evidenciarà les debilitats de les superpotències enfrontades als gihadistes. Considera que una campanya de violència extrema aconseguirà el suport popular que permetran, a la llarga, la implantació de la xaria. Segons Naji els països potencialment sensibles a aquesta estratègia serien: Jordània, Aràbia Saudita, Iemen, Àfrica del Nord, Nigèria i el Pakistan. Aquest llibre ha estat qualificat com el Mein Kampf dels gihadistes. Morí en un atac aeri nord-americà al Pakistan el 31 d'octubre de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada