dissabte, 22 d’abril del 2017

Glosses per la vida quotidiana

L’amor als altres hauria de ser el motor de la història i allò que donés el sentit a la vida de les persones. L’amor és més poderós que la mort perquè aporta gruix a la vida. L’amor tot ho pot. L’amor acompanya als que estan sols. L’amor deslliure els presos i aixeca de la pols al desvalgut. On hi ha caritat i amor, allí hi ha Déu. “Ell que sempre havia estimat els seus en el món, ara els demostrà fins a quin punt els estimava”.(Jn 13,1)

L’experiència de Setmana Santa evoca allò que és important i els aspectes de la vida que són secundaris o accessoris. La seva renúncia ens allibera i ajuda a centrar-nos per descobrir que la vida és prou important com per no ser viscuda en lloc de centrar-nos en les nostres pors. Aquests dies d’intensa pregària ajuden a trobar allò que és del món i renuncià a la mundanitat. “Ja que heu ressuscitat amb Crist, cerqueu allò que és de dalt” (Col 3,1)


Pot passar que caminem per la vida sense adonar-nos qui tenim al costat o sense entendre el sentit dels esdeveniments. Cal aturar-se i contemplar els fets per treure’n el seu sentit. Cal saber escoltar el nostre entorn i contrastar-lo amb els valors i principis que ens sostenen. Així descobrirem el com ens parlen els signes dels temps. “¿No és veritat que els nostre cors s’abrusaven dins el nostre mentre ens parlava pel camí i ens obria el sentit de les Escriptures?” (Lc 24,32)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada