diumenge, 7 d’octubre del 2018

Aportacions per renovar l’esperit

El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos.

“La persona ha de saber trobar el seu lloc dins de la comunitat; només si ho aconsegueix podrà viure en llibertat i realitzar-se personalment. El camí que sant Benet proposa per arribar-hi és a partir del coneixement d'un mateix. Només si hom es coneix a si mateix podrà assolir una vida en pau i harmonia” De la conferència "Sant Benet: una veu del segle VIè que parla a la societat actual" del P. Josep M. Soler, Abat de Montserrat.

“Sempre que hi hagi algun afer important al monestir, que l'abat convoqui tota la comunitat i exposi ell mateix de què es tracta. I, escoltat el consell dels germans, que s'ho pensi i faci el que cregui més convenient”. Del capítol tercer de la Regla de Sant Benet, «Com s'ha de convocar els germans a consell»

“Sant Benet també és molt conscient de la necessitat d'adaptar-se al pas del temps i a les noves conjuntures socials, religioses i econòmiques que vagin apareixent. Per això demana en diverses ocasions fidelitat a tots els punts de la Regla però també estableix que hi hagi la suficient maduresa per tal d'adaptar-se a les circumstàncies que millor permetin el desenvolupament de la comunitat”. De la conferència "Sant Benet: una veu del segle VIè que parla a la societat actual" del P. Josep M. Soler, Abat de Montserrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada