dissabte, 27 d’octubre del 2018

Glosses de la vida quotidiana


Les riqueses, ni donen la felicitat, ni aporten la pau espiritual, ni serveixen per omplir de sentit la vida. L’afany per posseir ens tanca a l’acolliment de les altres persones i accentua la tendència a l'egoisme. L’esperit del món empeny a sobrevalorar les riqueses, els bens i altres recursos materials i oblida allò que és realment important: estimar-nos i estimar a les altres persones. Estigueu alerta, guardeu-vos de tota ambició de riquesa, perquè, ni que nedi en l'abundància, la vida d'un home no prové pas dels seus béns. (Lc 12,15)

Els cristians hem de ser persones compromeses, com esperem que ho siguin també les altres persones. Hem de ser fidels i lleials. La fidelitat consisteix en ser constants en la lleialtat envers aquella persona amb qui hom té un lligam d’amor, de gratitud, d’honor. La fidelitat i l’amor ens aporten pau a l’esperit.
La fidelitat i l’amor es trobaran,
s’abraçaran la bondat i la pau;
la fidelitat germinarà de la terra
i la bondat mirà des del cel.
Salm 84

Totes les persones tenim uns dons els quals hem de posar al servei dels altres. Les dites populars són sàvies i es ben veritat que ningú està obligat a més si fa el que pot. Hem de ser exigents amb aquells que tenen aquests dons en escreix i comprensius amb aquells que fan el que poden. “Déu demanarà molt d'aquells a qui ha donat molt, reclamarà més d'aquells a qui ha confiat més. Tothom exigeix molt d’aquells a qui ha donat molt, tothom reclama més d’aquells a qui ha prestat més”(Lc 12, 48)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada