divendres, 5 d’octubre del 2018

Glosses per la vida quotidiana

Cap dels honors que pugui donar la mundanitat fa gran a les persones. Allò que ens fa grans és la capacitat d’estimar i servir a les altres persones. Aquesta entrega d’amor pot tenir diverses motivacions. Per uns poden ser raons religioses, per altres el desig d’humanitzar. Tos els camins porten al mateix fi: fer lliures i dignes a les persones en un món just i fraternal. “Mestre, n'hem vist un que es valia del teu nom per a treure dimonis i hem mirat d'impedir-ho, perquè no és dels qui vénen amb nosaltres. Jesús els respongué: No ho impediu. Qui no està contra vosaltres, està amb vosaltres.” (Lc 9,49-50) 

 Els infants són la part més feble de la societat. Ells necessiten gaudir de tota la protecció que se’ls pugui donar. També necessiten del nostre exemple. Hem de saber testimoniar-los els valors bàsics per formar-se com a persones. “Sobretot no menyspreeu cap d’aquests petits” (Mt 18, 10) 

 El seguiment de la causa de Jesús suposa deixar a banda moltes expectatives personals i renunciar a moltes coses que les altres persones poden considerar desitjables. També comporta estar disponible en tot moment per atendre a les persones necessitades d’acolliment. Per fer-ho, hem de ser lliures de molts lligams que ens fan ser tancats i aferrats a la mundanitat. “Jesús li digué “Vine amb mi”. Senyor permeteu-me primer d’anar-me’n a cassa, fins que hauré enterrat el meu pare” Jesús li diu “Deixa que els mort enterrin el seus morts, i tu ves a anunciar el Regne de Déu” (Lc 9,59-60)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada