divendres, 19 de juliol del 2019

Glosses per la vida quotidiana


Si volem transmetre als altres les nostres creences ho hem de fer a través de la discreció i de les accions. Convencem més per les obres que per les paraules. Si som coherents, donarem un bon testimoni dels principis que sostenen la nostra vida. Més d’un cop, les nostres creences poden suposar un trencament amb persones que estimem. “Qui haurà guanyat la seva vida, la perdrà, però qui l'haurà perduda per causa meva, la trobarà” (Mt 10,39)

La cultura popular ens diu que no hi pitjor sord que el qui no vol escoltar. Així és. Tenim davant nostre nombroses manifestacions que ens parlen de que cal canviar d’actitud, que hem de fer les coses d’una altra manera i no hi fem cas. Estem obstinadament tancats en nosaltres mateixos creient-nos forts i sense necessitat de Déu. “No enduriu els vostres cors, escolteu la veu de Déu” (Salm 94)

La saviesa no depèn de la raó de les persones. Els savis no són qui podem identificar com a persones llestes i intel·ligents perquè tenen una raó privilegiada. Els realment savis són aquells que fonamenten la seva saviesa en la senzillesa de l’esperit. La saviesa és una lucidesa que neix del cor i ens ajuda a comprendre el sentit de la vida. “Has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos” (Mt 11,25)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada