dimarts, 30 de desembre del 2008

Literatura cristiana antiga. Cebrià M. Pifarrer

El monjo de Montserrat, Cebrià M. Pifarré, ha publicat recentment l’interessant llibre Literatura cristiana antiga. És una obra extraordinària, útil i pràctica. Aquesta obra introdueix al lector al món de la literatura cristiana antiga, grega i llatina. Els escriptors introduïts en aquest llibre són els anomenats Pares de l’Església.

L’obra s’estructura convida la seva lectura. Cada capítol està organitzat en breus seccions molt didàctiques on es presenten amb claredat diferents conceptes. A més, cada capítol es complementa amb una sèrie de comentaris de caire històric, teològic, espiritual i litúrgic que conviden al lector a aprofundir els temes i fer un treball de reflexió personal. També conté una precisa antologia de textos que, com diu l’autor, no pretén ser un zàping literari, sinó una proposta de lectura atenta. Al final del capítol es s’indiquen algunes edicions claus dels textos patrístics fàcilment assequibles. Cada capítol es clou amb una bibliografia essencial com a suport pels estudiosos d’aquests temes.

Els temps dels Pares de l’Església foren crucials per el cristianisme. Revisitar aquests textos, tal como proposa l’autor, és una invitació a reapropiar-se de la dinàmica que permeté l’Evangeli de pervenir fins als nostres temps. La lectura d’aquest llibre reconforta l’esperiti i aporta la intel·ligència per comprendre els nostres temps i arrelar la nostre experiència creient al context del nostre temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada