dijous, 18 de desembre del 2008

Rouco cridat a Roma

Sembla que el cardenal Rouco ha estat cridat a Roma. Les raons formals: preparació viatge del Papa el 2011. Es una data massa llunyana per pensar-hi ara. Podria pensar-se altres raons. Per què no l’acte del dia 28 de desembre a Madrid sobre la família?.

No serà que des del Vaticà, vista l’experiència de l’any passat, es vol controlar el que es dirà i es farà a Madrid. Novament, com l’any passat hi hagut massa precipitació i confusió en la convocatòria. La conversió d’una diada diocesana pròpia de la festa de la Sagrada Família en un acte d’abast de tot l’Estat ha creat noves tensions entre els bisbes. No cal agafar l’AVE per defensar la família. El diumenge 28 de desembre és un bon dia perquè a les parròquies de les diòcesis catalanes es reflexioni sobre el sentit i el valor de la família

Novament el cardenal Rouco, amb un afany desmesurat, introdueix un element que preocupa a Roma: la divisió. Va haver-hi divisió en l’elecció del president de la Conferència Episcopal espanyola; tornà haver-hi divisió en l’elecció del seu secretari i ara, amb la convocatòria del “Family Day” a l’espanyola, els bisbes miren més a les seves diòcesis que a Madrid. No serà que Rouco s’ha tornat a precipitar en la seva dèria de buscar excuses per polititzar l’església espanyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada