divendres, 15 de novembre del 2019

Glosses per la vida quotidiana

Sempre hem de perdonar. Probablement hem d’aprendre a perdonar perquè ens costa. Fins i tot, s’ha fet un lema que ens convida a no perdonar. Les persones mereixen ser perdonades tantes vegades com faci falta. Perdonar no vol dir diluir les responsabilitats contretes o disminuir la gravetat dels actes comesos. El destinatari del perdó són les persones, no els fets. “Si el teu germà et fa una ofensa, reprèn-lo, i si se'n penedeix, perdona'l. 4 I si t'ofèn set vegades al dia i set vegades torna per dir-te: "Me'n penedeixo", tu l'has de perdonar” (Lc 17,3-4)

Servir als altres és un acte d’estimació vers ells. Si som els seus servidors és perquè estem convençuts que aquesta és l’actitud que cal tenir en la vida. Ho fem per convenciment, perquè ens surt del cor, i no perquè cerquem cap reconeixement. Servim als altres amb humilitat i agraïment per poder-ho fer. “Som uns servents que no mereixen recompensa: hem fet només el que havíem de fer” (Lc 17,10)

 La causa de Jesús comporta fer opcions preferencials. Hi ha unes situacions davant les quals no podem ser indiferents sinó volem trair les nostres creences. Les injustícies, les marginacions, les exclusions, els sofriments i tot allò que malmet la dignitat humana mereixen la nostra atenció i compromís per alliberar les persones d’aquestes opressions.

«Fins quan jutjareu contra justícia 
afavorint la causa dels culpables? 
Defenseu els febles i els orfes, 
feu justícia als pobres i als desvalguts! 
Allibereu els indigents i els febles, 
arrenqueu-los de les mans dels injustos!» (Salm 81, 2-4)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada