diumenge, 16 d’octubre del 2011

Cristianisme i Justícia, 30 anys

Divendres passat es commemorà els 30 anys de Cristianisme i Justícia. En un emotiu acte celebrat a l’església dels jesuïtes de Casp l’àmplia família de Cristianisme i Justícia, acompanyats per la Presidenta del Parlament de Catalunya i el Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat, i representants d’algunes ordes religioses, i nombrosos amics d’entitats, de moviments eclesials, i de la societat, evocà el sentit que animà els promotors d’aquesta iniciativa i proclamà la seva voluntat de seguir les intuïcions fundacionals. Fou una vetllada de pregària a favor de la justícia que brolla de la fe.

Guiats per la idea de practicar la mística dels ulls obert l’equip de Cristianisme i Justícia feu públic un manifest on es concretava avui els seus compromisos a favor de transformar aquelles situacions que generen injustícia, per tal d’avançar cap un món més humà i més just, i una Església al servei dels més pobres. En el paper lliurat als assistents es diu que des de Cristianisme i Justícia es segueix apostant per fer una reflexió especialment agosarada i molt oberta als signes del temps. En una conjuntura de grans canvis s’obren grans oportunitats i esperances, però també emergeixen noves injustícies, neguits i problemes que reclamen l’atenció dels cristians.

Així, hereus d’un passat i compromesos amb el present, Cristianisme i Justícia creu que avui és temps per reflexionar i prendre compromisos concrets que permetin avançar cap un futur de més justícia, igualtat i solidaritat. Per això cal desenvolupar una nova mirada i actuar per millorar la democràcia; transformar el sistema econòmic i l’Església. En aquest present i futur plens d’interrogants, de dilemes i de reptes, Cristianisme i Justícia vol continuar aportant la seva reflexió com s’ha fet durant aquest anys moguts per la fe i la justícia amb la passió de fe testimoniada pels pares Pedro Arrupe i Ignasi Salvat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada